Meer te doen

De Vermaning heeft zijn sfeervolle ruimtes ook opengesteld voor kerkdiensten, werkweken en vertelgroepen


12 december - Ouwe Sunder - 2022

De VermaningZoals altijd komen de speulers ook dit jaar weer naar De Vermaning.

Kinderen vanaf 16.30 uur en ’s avonds de volwassenen.

We hopen op veel kijkers. Koffie, thee en andere dranken staan voor u klaar.

Het wordt vast weer gezellig.

 


Eerste Pinksterdag 2023  – Kerkdienst Doopsgezinde Gemeente Texel

 

Sinds enige jaren houdt de Doopsgezinde gemeente haar Pinksterdienst in De Vermaning. Een waardevolle traditie.
Van oudsher was het gebruik met Pinksteren een ‘hagepreek’ te houden in de open lucht. Maar helaas werkt ons klimaat niet altijd mee. De Vermaning is een sfeervol alternatief.

 


Jaarlijkse werkweek ArtEz

ArtEzSinds enige jaren is het traditie dat een groep studenten van ArtEz, Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, aan het eind van het studiejaar een werkweek houdt in De Vermaning.

De Vermaning

De werkweek is een initiatief van oud-Texelaar Daniël Gé van der Hoek, die al als klein jongetje in De Vermaning kwam tekenen en knutselen. De jongelui zijn kunstzinnig bezig, maar er is ook voldoende tijd voor ontspanning. De werkweek op Texel is een hoogtepunt in het jaar.


Vertelgroep ‘Vertel mij wat’

In het verleden kende Texel het zgn Verteltheater onder de bezielende leiding van regisseur Anneke Berghuis. Op toneel vertelden Texelse ouderen hun eigen verhaal. Het leidde tot heel persoonlijke, intieme en ontroerende inkijkjes in het leven van de deelnemers. Helaas kon het verteltheater niet worden gecontinueerd

Een groep deelnemende vrouwen vond dat jammer, want zij hadden samen een hechte band opgebouwd. Ze besloten samen verder te gaan, niet op toneel maar met het delen van persoonlijke verhalen. De Vermaning is hun ‘clubhuis’ waar ze sinds januari 2016 regelmatig samenkomen om elkaar hun verhalen te vertellen, die worden verzameld in een klein boekje (uitsluitend voor de deelnemers).


12 december, 20.00 uur - Ouwe Sunder

De VermaningOp 12 december viert Texel Ouwe Sunderklaas, een folkloristische traditie, waarbij opvallende gebeurtenissen uit het afgelopen jaar vrolijk op de hak worden genomen. Onherkenbaar verkleed en gemaskerd trekken de speulers over straat. In Den Hoorn wordt op locatie gespeuld, onder andere in De Vermaning. Een avond vol hilariteit en vrolijk vermaak. Na afloop van de voorstellingen vertrekken speulers en kijkers eensgezind naar het dorpshuis voor de prijsuitreiking en ontmaskering. In 1991/’92 maakte Henk Noorlander eenmalig een uitgebreide serie tekeningen en schilderijen van de gebeurtenis.De Vermaning

 

Our Talented Artists

© Vermaning. Alle rechten voorbehouden. Websitebouwer Heleen Vink.